Tornar a la kiwipèdia


Accions amb els recursos.


Amb el ratolí a sobre del recurs escollit, premeu el botó dret. Accedireu a un menú contextual com aquest:





Podràs triar només les accions per a les quals tens dret. Per exemple, només podràs eliminar un recurs si ets el seu editor.





L'opció “Nou” permet incorporar al tema visualitzat un nou recurs. N'hi ha de molts diferents (arxius, links, exercicis autocorregibles, textos...)


Més informació de com crear nous recursos





Aquesta opció, combinada amb la creació de cursos, és l'opció més útil i interessant de Col·lectiva, ja que un cop has creat el teu propi curs, et permet omplir-lo amb la teva selecció de recursos d'una manera ràpida i còmoda.

Més informació de com copiar recursos





Els recursos que vas afegint al teu curs (siguin propis o còpies d'altres) els pots anar recol·locant tantes vegades com vulguis, dintre del propi tema o en temes diferents del curs.




Mitjançant aquesta opció pots modificar el contingut de qualsevol recurs (sempre que hi tinguis dret, és a dir, siguis tú la persona que el vas crear).





Només pot eliminar un recurs el seu editor, és a dir, l'usuari que el va crear.





Enllaçar aquest recurs. Apareix l'adreça web de Toomates modificada amb un paràmetre URL extra de forma que es visualitzi directament aquest recurs. Serveix per enllaçar correctament qualsevol recurs de Toomates des de altres webs.




Moltes vegades ens agradaria que un mateix recurs estigués accessible des de més un tema. Una referència a un recurs convida a “saltar” a un altre tema del mateix o de diferent curs on podem trobar continguts relacionats. Una referència apareix amb la icona de “encreuament de camins”:







Mitjançant aquesta icona, es pot accedir a una pantalla des de la qual es podrà modificar la visualització del recurs (visible o invisible) per a la resta d'usuaris. Només l'editor del curs pot canviar aquesta visualització.





Dintre de col·lectiva es diferencia entre “editor” i “autor” del recurs. L'editor és l'usuari que afegeix aquest recurs a Col·lectiva, i és l'únic que pot editar-lo o eliminar-lo. L'autor és la persona, grup o institució que el va crear, independentment que estigui ara dintre d'una o una altra web.

Per defecte l'autoria d'un recurs s'adjudica al seu editor o editora, però aquest pot canviar-la.




Una anotació és un petit text que acompanya al recurs i s'obre fent-hi clic. Es presenta acompanyat d'una icona representant una etiqueta groga:





Normalment les notes serveixen per a deixar constància i reconeixement de la web d'on s'ha agafat aquest recurs.




Es pot comentar qualsevol recurs. Només els comentaris creats per l'editor del recurs seran públics, és a dir, visibles per a qualsevol usuari.

Els comentaris acompanyen a un recurs (i a totes les seves còpies) oferint informació extra addicional, com per exemple remarcar una incorrecció o per afegir les solucions si no en tenia.




La llibreta de notes és una pantalla des de la qual es pot visualitzar les puntuacions obtingudes en aquesta activitat de tots els teus alumnes.


Més informació sobre la llibreta de notes





Algunes activitats permeten realitzar un seguiment de les puntuacions que hom va obtenint al llarg del temps. Pensem per exemple en una activitat de velocitat de càlcul amb la qual voldríem verificar com anem guanyant destresa al llarg dels dies.